Sumos vertimas žodžiais Word’e

Toks dalykas reikalingas buhalterijai, ruošiant dokumentus Word’e. Deja, sprendimų daug nėra Word’ui, galima rasti įvairių dalykų Excel’iui tik. Gerai paieškojus galima rasti failą Sum2Txt.dot, kuris yra MS Office makro programa, ir ji veikė puikiai tiek su senu ofisu, tiek su nauju. Tačiau problema iškilo kai litai pasikeitė į eurus – aišku, anokia čia ir problema, tiesiog pakeiti žodį vieną ir viskas. Tačiau aš būdamas programuotoju, viską stengiuosi automatizuoti (tegul kompiuteris dirba už mane… :P) todėl nusprendžiau panagrinėti tą failą, ir atradau kaip galima lengvai pakeisti kodą. Taip pat duosiu ir parsisiųsti jau paruoštą programą.

Giliai nelendant į “Visual Basic” programavimą, paaiškinsiu paprastai. Visų pirma originalų ir pakeistą failus bei ištrauktą kodą galima parsisiųsti iš čia.
Pakeitimas paprastas (aiškinsiu kaip padariau naudojant Word 2010): *.dot failas atsidaro dukart paspaudus ant jo. Atsidaro Word’as su pranešimu kad negali vykdyti makro ir pan. Tą išjungus einam kur matosi visos makro komandos ir išsirinkus bet kurį spaudžiam “Edit”. Turi atsidaryti langas su kodo redaktoriumi, jei ne, tada reikia įsidiegti “Visual Basic for Applications” ir bandyti dar kartą. O toliau kodo redaktoriuje jau viskas aišku, kodas yra skaitomas, su visu formatavimu, tad kažką pridėti ar pakeisti tikrai nėra sunku. Padarius pakeitimus paprastai išsaugome ir uždarome viską.

Norint, kad tasai failas užsikrautų kas kartą paleidus Word’ą, reikia jį įdėti į:
Ant XP sistemų:

C:\Documents and Settings\<vartotojas>\Application Data\Microsoft\Word\Startup\

Ant Vista+ sistemų:

C:\Users\<vartotojas>\AppData\Roaming\Microsoft\Word\Startup\

Įdėjus failą ir jį paleidus ir pavertus skaičius į tekstą, programa gali nerodyti lietuviškų raidžių. Jei taip nutiko, reikia pakeisti nustatymą per “Control Panel” -> “Region and Language” -> “Administrative’ -> mygtukas “Change system locale” ir išsirinkti Lietuvių. Perkrovus atsiras lietuviškos raidės

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments